Zenica

Vrtić Lipa u Travničkoj u novom ruhu, uručena SLOT-ova donacija mališanima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vrtić Lipa u Travničkoj u novom ruhu, uručena SLOT-ova donacija mališanima – Upriličena je skromna promocija re-otvorenog vrtića Lipa u Travničkoj ulici.

U vrtić 01. septembra pristižu djeca, a pripremne radnje za njihov dolazak su okončane. Uoči otvaranja, stigla je donaciju od porodice Beganović i kompnije SLOT Zenica, u vidu TV, DVD i telefonskog uređaja za vrtić.

Vrtić „Lipa“ Otvaranje vrtića 01.09.2016. SEPTEMBAR 2016. GODINE – BORAVAK DJECE GRATIS Obavještavamo sve zainteresirane sugrađane da će od 01.09.2016. godine JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica ponovo staviti u primarnu funkciju vrtić ”Lipa” (Travnička cesta 42). Radno vrijeme vrtića je od 6.30-17.00 sati. Odgojno-obrazovni rad realizirat će se kroz Cjeloviti razvojni program za djecu predškolskog uzrasta od navršene tri godine.

Učenje stranih jezika u predškolskoj dobi ima brojne prednosti. Istraživanja pokazuju da je prvih šest godina djetetova života ključno u razvoju jezika, stoga s učenjem stranog jezika ne bi trebalo čekati do osnovne škole. Uvjet je samo jedan, a to je uredan govorno-jezični razvoj. Kako će se samo znanje manifestirati kod djeteta, ovisi o njemu samom i o načinu učenja, ali sigurno je to da će, osim jezika, dijete naučiti i mnogo toga što je zapravo potrebno u svakodnevnom životu.

Iz tih razloga u vrtiću će se realizovati kraći specijalizirani program Little school of English language, koji se u Ustanovi uspješno realizira dugi niz godina, a od ove godine kroz projekat Federalnog ministarstva obrazovanja u vrtiću „Lipa“, realiziraće se i drugi projekat stranog jezika, Rano učenje njemačkog jezika.

Za djecu školskog uzrasta, koja gravitiraju OŠ „Miroslav Krleža“, organizovan je Program produženog boravka koji podrazumjeva obroke, odlazak i povratak u školu i pomoć pri izradi domaćih zadataka. 

Kompezacijsko-rehabilitacijski program relizuje logopedica, koja pored svog individualnog rada, sa djecom mlađeg vrtićkog uzrasta radi i govorno-jezičku stimulaciju.

U vrtiću su izvršeni adaptacioni radovi (krečenje prostorija, farbanje stolarije, postavljanje laminata, generalno čišćenje i drugi), nabavili smo novi namještaj,  igračke i didakto materijalom  kako bi u septembru 2016. godine objekat bio spreman za odgojno-obrazovni rad i kako bi djeca uživala u boravku, igri i učenju.

Renoviranje vrtića pomgao je grad Zenica, a većinu poslova uradili smo vlastitim sredstvima i angažovanjem svih zaposlenika, a najviše naših majstora. Dobili smo donaciju od SLOT computers, vlasnika Mahira Beganovića, dugogodišnjeg roditelja Ustanove, oca naše Ume i Afana. Porodica Beganović za sretan početak rada vrtića „Lipa“ donira TV, DVD i telefon za vrtić.

Sve što je potrebno za upis djeteta je:
– Prijaviti dijete u Upravi Ustanove (Ezhera Eze Arnautovića 5, Odmut)
– Izvaditi predškolsko ljekarsko uvjerenje za boravak djeteta u vrtiću
– Broj mjesta je ograničen

Detaljnije informacije možete dobiti na:
032 443 860 i 032 443 861
[email protected]



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno