Košarka

Vrlo uspješan vikend omladinskih selekcija KK Vukovi protiv OKK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vrlo uspješan vikend omladinskih selekcija KK Vukovi protiv OKK Čelik – Današnjim susretima lige mladih Ze – Do kantona naši omladinci su ostvarili 3 izuzetno bitne pobjede. Naši kadeti su jutros prvi izašli na parket gradske dvorane “Husejin Smajlović” i u jako neizvjesnoj i napetoj utakmici savladali gostujuću ekipu OKK Čelika.

Nakon vodstva u prvoj četvrtini ( 21 – 20 ) na poluvrijeme se odlazi sa prednošću gostiju od 8 razlike. Vukovi su pokazeli zube u trećoj četvrtini koju smo dobili sa 22 naprema 13 da bi do kraja utakmice sačuvali prednost i ostvarili pobjedu rezultatom 73 – 68. Sigurno da je ovo velika motivacija našim kadetima za nastavak sezone a danas je posebno inspirisan bio Imran Pašić sa 27 poena, slijedili su ga Ismar Brkić ( 14 p ) i Danis Šišić ( 13 p ).

Nakon te utakmice slijedi apsolutna dominacija juniorske selekcije Čelika koja je pokazala zašto je prva u ligi i pobjedila sa 94 : 38. Naši juniori su dali svoj maksimum i sigurno da u predstojećem periodu slijedi dodatni rad kako bi se što bolje pripremili za narednu sezonu jer ono pto je važno naglasiti da u našoj juniorskoj selekciji samo jedan igrač gubi pravo nastupa na kraju sezone ( Davud Krivokapa ’99 ). Kod juniora više od ostalih su pokazali Davud Krivokapa sa 18 poena te Elmedin Seković i Imran Pašić sa po 5 poena.

Daljni susreti su nastavljeni u dvorani Osnovne škole “Meša Selimović” gdje su predpioniri obje ekipe odigrali vrhunsku utakmicu a pobjeda od 1 razlike ( 37 – 36 ) govori o samoj napetosti susreta. Poseban osvrt ovaj put su zaslužili roditelji obje selekcije koji su uz fer i sportsko navijanje bodrili svoje klubove i skoro pa ispunili dvoranu te samim tim dali poseban ton ovoj utakmici. Najbolji pojedinci u našoj selekciji na ovom susretu su bili Benjamin Jašarević sa 10 poena i Vedad Skender sa 6.

I zadnji susret donosi lijep završetak današnjeg dana za našu ekipu gdje su pioniri bez dva najbolja igrača ( Brkić i Zukan koji su dobili poštedu u ovom susretu ) pobjedili svoje vršnjake sa rezultatom 47 – 15. Ono što je bitno naglasiti da naši pioniri izrastaju u pravu ekipu koja polako uzima primat u našem gradu a to su nakon prošlog kola i pobjede nad Abecedom pokazali i u današnjem susretu. Posebno raspoloženi su bili Amel Jazvić sa 14 poena te Emin Nušinović sa 11 poena. U listu strijelaca su se upisali još i Lovrić ( 6 ), Baručija ( 4 ), Hrnjičević ( 4 ), Pašanbegović ( 4 ), Jašarević ( 2 ) i Borčilo ( 2 ). Također je vrlo bitno istaći odbrambenu rolu Emira Šestića koji je nesebičnim zalaganjem anulirao protivničke igrače na svakom dijelu terena.

Ovim putem čestitamo gostima na fer i korektnoj igri, roditeljima na podršci te našim trenerima koji su sigurno dokaz da su KK Vukovi najbrže rastući košarkaški kolektiv u gradu !!! #BudiVuk



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno