Info

Vrijeme u BiH: Utoplite se uprkos suncu, slijedi sedmica mrazeva i minusa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vrijeme u BiH: Utoplite se uprkos suncu, slijedi sedmica mrazeva i minusa – Kraj novembra u Bosni i Hercegovini obilježit će minusi, mrazevi i poprilično hladno vrijeme, javljaju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Danas se očekuje malo do umjerno oblačno i sunčano vrijeme. U jutarnjim satima s mrazom u Bosni i višim predjelima Hercegovine te maglom po kotlinama i uz riječne tokove. U sjevenim područjima zemlje bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme, dok će u ostalim dijelovima biti malo do umjereno oblačno, ali i sunčano.

Vjetar će biti slab do umjeren promjenjivog smjera. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 5 do 10 stepeni celzija, a na jugu do 12 stepeni.

U Sarajevu će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme, u jutarnjim satima s maglom i niskim oblacima. Najviša dnevna temperatura kretat će se do 9 stepeni celzija.

Jutarnja temperatura će iznositi od -2 do 3, na jugu zemlje do 6 stepeni, a najviša dnevna od 5 do 10, na jugu do 12 stepeni.

Vrijeme slično današnjem najavljeno je i za utorak. Bit će malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme, dok se nešto više oblaka očekuje u sjevernim područjima. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura će biti od -3 do 2, na jugu do 4 stepena celzija, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 14 stepeni.

Nešto veći minusi očekuju se u srijedu. Najavljeno je umjereno oblačno i sunčano vrijeme, a na istoku i u centralnim krajevima moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura će biti od -4 do 1, na jugu do 6 stepeni celzija, a najviša dnevna od 6 do 11, na jugu do 15 stepeni.

Kako se bliži kraj sedmice, tako će biti i malo toplije, pa se očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme, po kotlinama i uz riječne tokove s maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura će se kretati od -2 do 4 stepena celzija, na jugu do 6, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu do 15 stepeni.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno