Zenica

Vrijeme iftara u Zenici i ove godine oglašavat će ramazanski top

Podijeli ovu vijest:

Muftija zenički hfz. prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević danas je u svom uredu u Zenici primio predstavnike zeničkog Sportsko-rekreativnog udruženja “Tvrđava”, koji su ujedno i realizatori projekta “Ramazanski top”.

Prijemu su prisustvovali gosp. Dženis Imširović, predsjednik kluba, Vajzović Fahir, predsjednik Upravnog odbora, gosp. Adnan Smajić, član Upravnog odbora i gosp. Sabir Patković, član kluba.

PROČITAJTE I:   ZENICA: Besplatne STEM edukacije- Sa IT na ti

Pored predstavnika Sportsko-rekreativnog udruženja “Tvrđava” prijemu su prisustvovali i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zenica mr. Jakub-ef. Salkica i  rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva zeničkog Edin-ef. Kavazović.

Predstavnici SRK “Tvrđava” upoznali su muftiju zeničkog sa aktivnostima u vezi sa realizacijom projekta “Ramazanski top”, ističući da je ovo već četvrta godina kako se u Zenici vrijeme iftara oglašava pucnjem iz topa.

PROČITAJTE I:   Zenički paraplegičari performansom ukazali na probleme i traže podršku građana

Nakon što se gostima zahvalio na posjeti, muftija Dizdarević izrazio je svoju podršku projektu “Ramazanski top”, apostrofirajući da se ovakvim i drugim projektima čuvaju tradicionalne vrijednosti.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno