Rukomet

Vrijedna pobjeda rukometaša ŠR Čelik Junior u Tešnju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U zaostaloj utakmici iz 8.kola u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, sezona 2021/2022, sinoć, 17.11.2021.godine, u Tešnju su igrali domaća ekipa RK Bosna TS i zenička ekipa ŠR Čelik junior

Pobjedu u ovom meču zabilježila je gostujuća ekipa iz Zenice, ŠR Čelik Junior.

Rezultat: RK Bosna TS – ŠR Čelik junior 24:30 (13:15);

Isključenja: RK Bosna TS 12 minuta, ŠR Čelik junior 14 minuta;

Sastav ekipe ŠR Čelik junior i strijelci:

Amer Ekinović, Anes Suljić 3, Adi Šabić, Ajdin Tufekčić, Demir Šabanović 2, Edhem Grabus 8, Stjepan Baltić 2, Malik Delić 5, Džan Čeljo, Ahmed Sivac 7, Matija Šarić, Andrej Matošević, Tin Filipović 1, Adnan Balta 2. (Trener Vladimir Zeljko, službeno lice Dženan Dedić);

Kod Čelik juniora najefikasniji su bili Edhem Grabus sa 8, Ahmed Sivac 7 i Malik Delić 5 golova;

Kod Bosne TS najefikasniji je bio Zlatko Isaković sa 7 golova;

Ovo je peta pobjeda rukometaša ŠR Čelik junior u tekućem prvenstvu. O samoj utakmici u Tešnju, o narednim planovima u prvenstvu njegove ekipe, kao i trenutnoj situaciji na tabeli saopštio nam je trener ŠR Čelik junior, Vladimir Zeljko:

-Nadahnuta, kvalitetna i nadasve borbena igra naše ekipe rezultirala je novom pobjedom, ovog puta u Tešnju. Domaćini nemoćni pred našim momcima koji su i ovoga puta pokazali da se u Čelik junioru kvalitetno radi i to na kraju daje rezultate. Danas je ponovo briljirao na golu mladi šesnaestogodišnji Džan Čeljo, koji je naprosto izluđivao domaće igrače, a ujedno pobrao aplauze i ovacije domaće publike. Fantastičnu igru, postigavši sedam pogodaka, pružio je sedamnaestogodišnji Ahmed Sivac, za kojeg golmani domaćih, prosto, nisu imali rješenje. Raspoloženi za igru bili su, takođe, Edhem Grabus, Malik Delić, kao i ostatak ekipe koji su bili na visokom nivou. U odbrani standardno dobri Amer Ekinović, Andrej  Matošević i Demir Šabanović.

Važno je napomenuti da u dosadašnjem dijelu prvenstva tri ekipe, Čelik junior, Kakanj i Čelik imaju po jedan poraz, izuzimajući utakmice se ekipama „Slobode 2“ i „Gračanice 2“, čiji rezultati se brišu i biće veoma zanimljivo posmatrati šta će se do kraja desiti. Mi do kraja ulazimo maksimalno motivisani i želimo što bolji plasman u prvom dijelu -, kazao nam je trener Zeljko.

U narednom, redovnom 10.kolu ŠR Čelik Junior gostuje ekipi RK Žepče (21.11. od 19 sati), a drugi zenički ligaš, RK Čelik, je domaćin ekipi RK Vitez (subota, 20.11. od 19,30 sati). Izvor datuma i satnica Sport DC.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno