Ostali sportovi

Vrhunski sportisti mogli bi postati pripadnici Oružanih snaga BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine ove je sedmice s Olimpijskim komitetom BiH počelo službene razgovore o postizanju sporazuma po kojem bi vrhunski sportisti iz naše zemlje mogli postati pripadnici Oružanih snaga BiH.

Time bi stekli bolje materijalne mogućnosti i uslove treninga za lakši nastavak svoje profesionalne sportske karijere u redovnim takmičenjima.

Budući da su Oružane snage BiH od 2007. godine članica Međunarodnog vojnog sportskog odbora (CISM), u čijim aktivnostima sudjeluju 133 zemlje u tridesetak sportova, vrhunski sportisti iz naše zemlje, koji bi postali i pripadnici OS BiH, osim u redovnim sportskim takmičenjima izvan oružanih snaga, takmičili bi se i u sportskim aktivnostima u organizaciji CISM-a.

Inicijalni razgovor o postizanju adekvatnog sporazuma upriličili su pomoćnik ministra obrane BiH za politiku i planove Dženan Redžo i generalni sekretar Olimpijskog komiteta BiH Said Fazlagić sa saradnicima.

Incijalni sastanak se temeljio na mogućnostima ostavarivanja bliže saradnje između Olimpijskog komiteta BiH, MO i OS BiH te pružanja što boljih mogućnosti bavljenja sportom za pripadnike OS BiH, razvoja sporta u OS BiH, promocije vrhunskih sportista i sportskih rezultata ostvarenih na domaćim i međunarodnim događajima i slično. Potpisivanje sporazuma očekuje se uskoro, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno