Zabava Zenica

VREMEPLOV: Video iz 2010. godine u tvrđavi Vranduk, rock grupa Kamenjari iz Vranduka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nastup grupe Kamenjari 2010. godine u tvrđavi Vranduk je bio preteća narednih 12 održanih „NOĆI ROCK N’ ROLLA” u Vranduku. Cilj ove muzičke manifestacije je podsjećanje na muziku iz 60-ih i 70-ih godina prošlog vijeka.

Krenulo je kao okupljanje benda Kamenjari, koji su prije četiri decenije svirali na ovom mjestu, po uzoru na okupljanja Rolingstonsa i drugih nikad zaboravljenih bendova.

Prateći od početka ovu manifestaciju nabrojat ću neke od dosadašnjih učesnika Rocka na Vranduku: “EGOIST SHOW BEND ” (Zenica),  ROK GRUPA Doma kulture Žepče,  “ĆEIF” (Nemila), “KAMENJARI”(Vranduk),  “TAXI BEND” (Zenica),  “EXTRA 2000” Travnik), “Nina&LowerDose”,  “Nemoguće vruće”, POST REM iz Sarajeva, ORION iz Vareša, EMA & IRNES iz Sarajeva, PANDEMIC STEREO iz Zenice, a kao specijalni gosti Mladen Vojičić-Tifa sa svojim bendom, Seid Memić-Vajta, Dragan Stojković-Bosanac, ZE- SELEKCIJA,  specijalni gosti iz Sanskog Mosta rock grupa CARPE DIEM, COVER ART, RED BARON, NIETZSCHE’ S GOD, Mary Jam iz Banja Luke, SFOR iz Tešnja, Irnes Divjan iz Sarajeva, Neki novi klinci iz Breze, Rock Up-Zenica…

Znači, projekat u Vranduku egzistira od 2010. godine i već ima status kultnog događaja na nivou Grada i Kantona ZDK, sa velikim brojem posjetilaca iz mnogih krajeva BiH. Kroz ove Noći rocka na Vranduku prošlo preko 30 bendova iz više gradova BiH.

Zahvaljujući grupi muzičara-entuzijasta u zrelim godinama, inače velikih poklonika rock and rolla, po 12.  put zaredom, na Kraljevskom gradu Vranduku odjekivali su zvuci urbane muzike, uz koje su stasale generacije mladih zeničkog kraja. Ovaj projekat, izgleda, ima svoju budućnost, ali i šanse da postane tradicija. Vrandučka citadela sa poklonicima rock and rolla, dobra svirka i raspoloženje, obilježavaju noći rocka u Vranduku.

Ova, već tradicionalna, 12. manifestacija održana je u Vrandučkoj tvrđavi 31.7.2022.godine u organizaciji „Muzičke radionice Vranduk- Zenica“ i menadžera projekta, Nisveta Abdulovića., koji su nosioci aktivnosti ovog programa. I ove godine manifestacija je uvrštena u 5.„Zenica Summer Fest“, koji je trajao od 29.7. – 17.8.2022.godine.

E.Imamović

VIDEO Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno