Košarka

VREMEPLOV: Enver Jahić 1996. predvodio mladu reprezentaciju BiH na turniru u Švicarskoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Enver Jahić je košarkaški stručnjak koji je obilježio period bh. košarke vodeći ekipu Zenica Metalno sa kojom je bio prvak države 1995. godine.

Međunarodne sportske asocijacije, a najprije Međunarodni olimpijski komitet (MOK), u saradnji sa FIBA planirale su  i organizovale susrete mladih reprezentacija država nastalih raspadom Jugoslavije.

Cilj je bio provjeriti želju i mogućnosti da mladi ljudi iz novih država igraju među sobom bez opterećujućih tenzija. To bi bio pozitivan znak za razvoj sportskih udruženja.

Tako je Međunarodni olimpijski komitet organizirao turnir kadetskih reprezentacija zemalja nastalih raspadom Jugoslavije. Turnir je održan u švicarskoj Lozani u periodu 24. do 27. maja 1996. godine.

Jahić je bio i selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine za koju su nastupali: Haris Pojskić, Nedim Lokvančić, Jasmin Hukić, Selmir Husanović, Slaven Marković, Kenan Ašćerić, Davor Radović, Narcis Begovac, Benjamin Balavac, Nedim Džemić i Irhad Tinjak.

Olimpijski komitet BiH, čiji je predsjednik bio Stjepan Kljujić, predvodio je našu delegaciju na turniru u Lozani. Sem predsjednika u timu su bili i dr. Adnan Dizdar, proslavljeni golman rukometne reprezentacije Jugoslavije, Aida Hadžić, trenerica ritmičke gimnastike, košarkaški trener Enver Jahić, dr. Nedžad Mujić, poznati sportski novinar Nikola Bilić i Mirsad Đonlagić, kao predstavnik Košarkaškog saveza BiH.

Foto i tekst: M.Džonlagić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno