Info

Vremenska prognoza za vikend

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vremenska prognoza za vikend- Narednih dana u Bosni i Hercegovini se očekuje promjenljivo vrijeme sa temperaturama do 15 stepeni Celzijusa, javlja Anadolu.

U Bosni i Hercegovini jutros preovladava mala do umjerena naoblaka. Po kotlinama u Bosni ima magle.

Jutros je najhladnije na Bjelašnici gdje je izmjereno minus pet stepeni, u Bugojnu i Drvaru izmjerena su minus tri stepena, na Ivan Sedlu, u Livnu, Sarajevu, Stocu i Tuzli minus dva, Doboju, Sanskom Mostu i Širokom Brijegu minus jedan, Bihaću i Zenici nula, Banjaluci i Srebrenici jedan, Mostaru dva, Trebinju tri, Bijeljini i Gradačcu četiri i Neumu sedam.

“U Bosni i Hercegovini danas mala do umjerena naoblaka. Po kotlinama u Bosni će biti dugotrajne magle. Novo naoblačenje sa sjevera tokom noći na subotu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između pet i 11, na jugu zemlje do 15 stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U subotu, kratkotrajno naoblačenje će u Bosni u jutarnjim satima usloviti kišu ili susnježicu u nizinama, a u višim područjima slab snijeg. Zatim se očekuje razvedravanje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus jedan i četiri, na jugu do osam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i devet, na jugu zemlje od 11 do 15 stepeni.

U nedjelju, više oblačnosti u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U ostatku zemlje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus tri i jedan, na jugu do šest stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između tri i devet, na jugu zemlje do 12 stepeni.

U ponedjeljak, prije podne po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i sjeveru zemlje se očekuje magla ili niska naoblaka. U ostatku zemlje sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus pet i nula, na jugu zemlje do četiri stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između tri i osam, na jugu zemlje do 12 stepeni.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno