Info

Vremenska prognoza za ovu sedmicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Bosni i Hercegovini će danas preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, a u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima pljuskovi sa grmljavinom su najizgledniji na području Krajine i sjevera Bosne, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod BiH.

Očekuje se vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka kretaće se većinom između 10 i 15 stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje do 20. Najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 32 stepena.

U Sarajevu se očekuje sunčano vrijeme uz umjerenu naoblaku. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 13, a najviša dnevna temperatura zraka oko 28 stepeni.

U utorak u Bosni jutro i veći dio prijepodneva biće pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje u ostatku dana. U jutarnjim satima u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 22 do 27, na jugu do 32 stepena.

U srijedu se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 23 do 29, na jugu do 33 stepena.

U četvrtak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Porast naoblake u večernjim satima. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 24, a dnevna od 26 do 32, na jugu do 34 stepena.

U petak umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 32 stepena.

Autor: N1



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno