Info

Vremenska prognoza za narednu sedmicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno sunčano vrijeme. U našoj zemlji danas će bii pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne umjereno povećanje oblačnosti s istoka. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 31 i 37, na jugu Hercegovine do 39 stepeni. Federalni hidrometeorološki zavod za ovaj vikend izdao je narandžasti meteoalarm, koji upozorava na visoke temperature za cijelu zemlju.

 

U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne ili krajem dana na istoku Hercegovini i na jugozapadu Bosne je moguć slab pljusak kiše. Jutarnje temperature od 12 do 18, na jugu od 20 do 25, a dnevne od 30 do 36 stepeni.

U BiH u utorak će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne, pljuskovi ponegdje praćeni grmljavinom, su moguću u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 12 do 18, na jugu od 20 do 25, a dnevne od 31 do 37 stepeni.

U BiH u srijedu će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva pljuskovi se očekuju u većem dijelu BiH. Jutarnje temperature od 14 do 19, na jugu od 20 do 25, a dnevne od 32 do 38 stepeni.

U BiH u četvrtak će biti sunčano uz umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva pljuskovi se očekuju u većem dijelu BiH. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 21 do 26, a dnevne od 32 do 38 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Žuto
Vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informisani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike.

Narandžasto
Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informišite o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputstva data od strane vaših državna tijela.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno