Info

Vremenska prognoza za naredne sedmice

Vremenska prognoza za naredne sedmice – Narednih dana u Bosni i Hercegovini nastavlja se promjenjivo vrijeme sa povremenom kišom i pljuskovima. Nešto više sunčanih sati bit će na krajnjem jugu zemlje.

Obilnije padavine, mjestimično s pljuskovima i grmljavinom moguće su u petak i subotu (5. i 6. juna). U nedjelju kraća stabilizacija vremenskih prilika uslovit će i blagi porast temperature zraka.

Jutarnje temperature zraka u Bosni varirat će od 06°C do 12°C, na jugu zemlje od 11°C do 15°C. Maksimalne dnevne temperature u Bosni između 16°C i 21°C, u Hercegovini od 20 do 25°C.

Od ponedjeljka (8.6.) i dalje promjenjivo vrijeme uz izmjenu suhih i sunčanih razdoblja te razdoblja sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Očekivane temperature zraka bit će nešto veće u odnosu na prvu sedmicu juna.

Minimalne temperature zraka varirat će između 9°C i 14°C u Bosni, do 17°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 21°C i 26°C.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem