Info

Vremenska prognoza za naredne dane u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vremenska prognoza za naredne dane u BiH – Danas će u BiH biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Poslije podne prestanak padavina u Krajini i Posavini.

U utorak u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, kiša se očekuje sjevernim i sjeverozapadnim djelovima. Poslije podne, slaba kiša se očekuje u nižim područjima centralne, istočne i jugoistočne Bosne, a u višim područjima susnježica i snijeg. Tokom dana, padom temperature zraka, kiša će u zapadnim i sjeverozapadnim podrčjima postupno prelaziti u susnježicu i snijeg.

U večernjim satima ili u noći sa utorka na srijedu i u nižim područjima Bosne se očekuje snijeg ili susnježica. U Hercegovini prije podne umjeren oblačno vrijeme, a tokom poslijepodneva očekuje se naoblačenje praćeno kišom. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog smjera, a u Hercegovini umjerena bura. Temperature zraka od -1 do 6, na jugu do 10 stupnjeva.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom u centralnim i istočnim područjima, a u Hercegovni mjestimično sa slabom kišom. Poslije podne, postupan prestanak padavina.

Temperature zraka od -3 do 3, na jugu do 8 stupnjeva, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno