Info

Vremenska prognoza za naredne dane

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vremenska prognoza za naredne dane – U petak u Bosni i Hercegovini sunčano. Po kotlinama u Bosni u jutarnjim satima lokalno će biti magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22°C, jugu zemlje do 25°C.

U subotu  u Hercegovini sunčano. U Bosni prije podne i sredinom dana postepeno povečanje oblačnosti sa sjeverozapada što će usloviti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar većinom umjerene jačine sjevernog smjera. Sredinom dana u Hercegovini i jugozapadu Bosne se očekuje i jak vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 7°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 19°C, na jugu zemlje od 22 do 26°C.

U nedjelju  u Hercegovini sunčano. U Bosni većinom sunčano uz umjerenu oblačnost. Ujutarnjim satima po kotlinama je izgledna magla i niska naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C.

U ponedjeljak  u Bosni i Hercegovini se prognozira naoblačenje u drugoj polovini dana koje će u noći na utorak usloviti kišu, na planinama i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog smjera. U Hercegovini vjetar južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, jugu zemlje do 23°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno