Info

Vremenska prognoza za januar u Bosni i Hercegovini

Vremenska prognoza za januar u Bosni i Hercegovini – Posljednji dan ove i početkom Nove godine uglavnom suho i djelimično sunčano uz promjenjivu naoblaku. Puhat će slab do umjeren vjetar pretežno sjevernog smjera, u Hercegovini slaba do umjerena bura, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kako navode meteorolozi, jutra u Bosni bit će hladna sa mjestimičnom maglom u kotlinama i duž riječnih tokova. Jutarnje temperature zraka kretat će se od -7°C do -2°C u Bosni, u Hercegovini od -1°C do 3°C.

Mjestimično jutarnje temperature u Bosni mogu se spustiti i do -10 °C. Najviše dnevne temperature varirat će od -1°C do 4°C u Bosni, na jugu zemlje do 10 °C.

Prema raspoloživim sinoptičkim kartama početkom sljedeće sedmice u Bosni i Hercegovini očekuje se naoblačenje sa kišom na jugu i slabim snijegom u centralnim i zapadnim područjima.

Jutarnje temperature zraka varirat će između -12°C i -6°C u Bosni, na jugu zemlje oko 0°C. U nastavku sedmice stabilnije i malo toplije. Maksimalne temperature u Bosni do 5°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem