Info

Vremenska prognoza: Kada nam konačno stiže pravo osvježenje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bosanci i Hercegovci posljednjih dana redovno prate vremenske prognoze – svi žele znati kada će talas vrućina zamijeniti ugodnije vremenske prilike.

A vrućinama se ne nazire kraj. Tako tvrde meteorolozi koji nakon sutrašnjeg kratkog osvježenja, izuzetno visoke temperature zraka najavljuju za veći dio naredne sedmice. Kako je za N1 ispričao meteorolog amater Nedim Sladić, osvježenje u kontinuitetu možemo očekivati tek 11. augusta.

”Sutra navečer ćemo imati zahlađenje u sklopu prolazne fronte koja će nas osvježiti. Bit će i jakih udara vjetra u Bosni. Očekuju se i pljuskovi kiše. Na sjeveru Bosne moguća su lokalna nevremena”, rekao je Sladić i dodao:

”Tek iza 11. augusta možemo očekivati zahlađenje u kontinuitetu i to je definitivno slom ove tzv. Luciferove vrućine. Ovih nekoliko predstojećih dana bez velikih promjena. Utorak, srijeda i četvrtak stabilno i vruće. Veliko osvježenje očekujemo u petak”, naglasio je on.

Meteorolozi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda za sutra su u BiH najavili sunčano i vruće vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima, u većem dijelu Bosne, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na istoku i sjeveroistoku Hercegovini, poslijepodne, se očekuje pljusak kiše.

Izvor: N1



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno