Info

Vremenska prognoza do kraja sedmice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vremenska prognoza do kraja sedmice – U srijedu se prognozira sunčano sa umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C, na jugu zemlje od 17 do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29°C, na jugu zemlje od 30 do 33°C.

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano sa umjerenom naoblakom. Od sredine dana prema večernjim satima se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina koji su najizgledniji u zapadnim, centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C, na jugu zemlje od 17 do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 33°C.

U petak se očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će preći preko Bosne i Hercegovine i donijeti kišu i usloviti pad temperature zraka. Ujutro slabo jugo. Sa prolaskom fronta vjetar mijenja smjera na sjever umjerene jačine sa jakim udarim. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C. Najtoplji dio dana su jutarnji sati i dio prijepodneva. Zatim se očekuje zahlađenje. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 24°C, na jugu zemlje od 24 do 28°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno