Info

Vremenska prognoza do kraja mjeseca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon vrlo tople srijede i četvrtka i u petak će se do sredine dana zadržati jako toplo i sparno vrijeme, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod BiH, javlja Anadolija.

U poslijepodnevnim satima naoblačenje sa sjeverozapada, u Bosni će u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima usloviti kišu, pljuskove praćenu grmljavinom i osjetniji pad temperature zraka.

Izgledan je grad i jak vjetar pretežno sjevernog smjera. Prvi dan vikenda prijepodne preovladavat će oblačno vrijeme s kišom, a u drugom dijelu dana očekuje se prestanak padavina i postepeno razvedravanje uz pad maksimalne temperature zraka preko deset stepeni.

Od nedjelje do kraja mjeseca pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Sredinom dana mogući su kraći lokalni pljuskovi.

Jutarnje temperature zraka varirat će od 11 do 17 stepeni u Bosni, na jugu Hercegovine do 20 stepeni. Najviše dnevne temperature pretežno između 20 i 25, u Hercegovini lokalno i do 28 stepeni Celzijusa.

U drugom dijelu sedmice maksimalne temperature u Hercegovini i preko 30 °C.

Početkom naredne sedmice prema raspoloživim prognostičkim modelima, biće pretežno sunčano, a mogući su lokalni pljuskovi u poslijepodnevnim satima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno