Info

Vremenska prognoza do kraja maja i za početak juna

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Do kraja maja nema potpune stabilizacije vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini. Kiša je moguća svakodnevno, često u obliku lokalnih pljuskova.

Izraženije padavine očekuju se u centralnim i zapadnim područjima. Nije isključena grmljavina, kao i pojava grada.

Pri tome će i dalje biti relativno toplo. Na jugu i sjeveru zemlje moguća su nešto veća odstupanja od prosjeka u odnosu na centralna područija zemlje.

Minimalne temperature zraka varirat će između 9°C i 14°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 16°C. Najviše dnevne temperature između 21°C i 27°C.

I u prvoj sedmici juna prema trenutnim sinoptičkim materijalima, u Bosni i Hercegovini nestabilnom vremenu kraj se još ne nazire. Padavine neće biti cjelodnevne, ali će postojati uslovi za svakodnevni kraći lokalni pljusak. Preovladavaće razni oblici oblaka raznih vrsta, uz povremena razdoblja vedrine. Temperature zraka u porastu.

Jutarnja temperatura uglavnom između 13°C i 18°C. Najviša dnevna temperatura od 23°C do 28°C, na sjeveru zemlje do 30°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno