Info

Vremenska prognoza: Do 2. decembra u BiH natprosječno toplo, slab mraz moguć na planinama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Bosni i Hercegovini nastavak novembra obilježit će izraženije jugo koje će uvjetovati pretežno oblačno vrijeme s povremenom slabom kišom. Kiša se očekuje u jugozapadnim, zapadnim i južnim područjima. Puhat će slab do umjeren vjetar. U prvom dijelu sedmice na zapadu i jugozapadu zemlje mogući su i jaki udari vjetra. Zadržat će se natprosječno toplo vrijeme, a slab mraz je moguć na planinama i visoravnima.

Jutarnje temperature zraka kretat će se od 4 do 10 stepeni u Bosni, u Hercegovini do 12. Maksimalne dnevne temperature kretat će se od 10 do 15 stepeni u Bosni, na jugu zemlje do 18. I u zadnjoj sedmici ovog mjeseca, od 25. novembra pa do 2. decembra, prema raspoloživim sinoptičkim kartama neće doći do veće promjene vremenskih prilika.

Prognozira se pretežno oblačno sa slabom kišom, a temperature zraka će i dalje biti iznad prosječnih vrijednosti za ovo doba godine. Jutarnje temperature zraka varirat će između 2 i 7 stepeni u Bosni, na jugu zemlje do 10. Najveće očekivane dnevne temperature između 6 i 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno