Biznis

Vratio se u Zenicu i pokrenuo firmu: Mladima pružamo perspektivu opstanka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar privrede Zeničko-dobojskog kantona Samir Šibonjić i ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Antonio Šimunović posjetili su Zeničku firmu B&I Metali, i razgovarali sa direktorom Elmedinom Karićem.

“Izuzetno cijenimo doprinos firme B&I Metali koji postiže na planu zapošljavanja zavarivača i bravara, pogotovo kada imamo u vidu povratnike iz Njemačke i drugih evropskih zemalja. Ova firma je primjer i dokaz kako treba raditi i kako se treba boriti za svakog našeg čovjeka koji je otišao iz svoje domovine. U Ministarstvu koje predvodim ovakve kompanije će uvijek imati partnera i podršku” istako je ministar Šibonjić.

Firma B&I Metali osnovana je 2012. godine, a osnovna djelatnost je mašinska obrada metala.

“Vođen idejom kako zaustaviti trend iseljavanja mladih iz BiH, odlučujem se za povratak u svoju domovinu nakon 13 godina provedenih po zemljama Evrope (Njemačka, Italija, Belgija i dr.) i pokretanje vlastite firme” kazao je Karić.

Radom u domaćim i stranim firmama stekao je veliko iskustvo koje je želio iskoristiti tako što će otvaranjem firme pomoći sebi i mnogim drugim, prvenstveno mladim ljudima, da imaju priliku i mogućnost opstanka u vlastitoj domovini.

Pored volje i želje za radom i uspjehom u svojoj zemlji nailazi i na razne probleme, počev od poreznog opterećenja do nezdrave konkurencije.

“Veliku pomoć i podršku dobivam od gospodina Suada Kaknje i firme Arel. B&I Metali su na početku poslovali sa 10-ak zaposlenih, da bi za godinu dana poslovanja taj broj bio tri puta veći. Naši planovi su da i u buduće nastavimo sa tendencijom rasta i razvoja i tako omogućimo nova radna mjesta i razloge za opstanak i ostanak mladih u Bosni i Hercegovini” naglasio je Karić.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno