Nogomet

Vraćaju li se “odbjegli” sinovi na Bilino polje da pomognu NK Čelik u borbi za vrh tabele?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U nogometnom klubu Čeliku je trenutno zatišje, odnosno administracija kluba je na odmoru do ponedjeljka. Zaslužili su svi na Bilinom polju malo odmora nakon sjajne prošle sezone u kojoj su ubjedljivo osvojili prvo mjesto u Drugoj ligi FBiH, grupa “Centar”, te u doigravanju izbacili Klis u dvije utakmice, te se plasirali u viši rang takmičenja. Ne smijemo zaboraviti ni sjajne nastupe i pobjede u okviru Kupa BiH protiv GOŠK-a i Sarajeva, te poraz nakon jedanaesteraca u četvrtfinalu od ekipe Radnika iz Bijeljine.

Zeničani će naredne sezone igrati u 1.ligi FBiH, gdje ih očekuju znatno jači protivnici, te su im sigurno potrebna pojačanja u svim linijama, kako bi mogli biti konkurentni u borbi za vrh tabele. Kako saznajemo stručni štab Zeničana ima u planu dovesti po jednog igrača u svakoj liniji, a naravno broj dolazaka zavisit će i eventualno ako neki igrač napusti klub.

Šef stručnog štaba Armin Duvnjak sigurno će u narednoj sezoni pored sebe imati uz Adisa Nurkovića još jednog trenera u stručnom štabu, tako da će i njemu biti znatno lakše pripremati utakmicu, kada ima trenera koji će moći izvršiti zagrijavanje i pripremu pred utakmicu. Osim pojačanja u stručnom štabu, planira se dovođenje golmana da bude konkurencija Durmi, zatim stopera, veznjaka, te napadača.

Budući na finansijsku situaciju na Bilinom polju i da je fokus i dalje na tome da se odblokira račun, te se izmire dugovanja prema igračima i bivšim uposlenicima koji nisu tužili klub, evidentno je da će se pokušati dovesti igrači koji su nekada nastupali za Čelik, te imaju iskustvo, a koji bi mnogo značili i mladim igračima u narednoj sezoni.

Kenan Horić, Emir Jusić, Avdija Vršajević, Haris Dilaver su igrači koji bi sigurno dobro došli ekipi za narednu sezonu.Kenan Horić je 32-godišnji stoper, koji može igrati i na poziciji zadnjeg veznog, a kojem je istekao ugovor s ekipom Posušjem gdje je prošle sezone bio standardan u Premijer ligi BiH. Emir Jusić, 37-godišnji stoper i prošlu sezonu bio je jedan od stubova odbrane Slobode iz Tuzle, za koju je upisao 23 nastupa, te postigao i dva gola.

Avdija Vršajević je desni bočni, koji može igrati i krilnog napadača, prošlu sezonu završio je u ekipi Sarajeva za koju je upisao pet nastupa. Ovaj 37-godišnjak sigurno ima još šta pokazati na nogometnim terenima, te bi odlično došao ekipi Čelika budući na svoju fizičku spremu i brzinu, a i na to što može igrati na više pozicija u ekipi. Kao napadač spominje se 33-godišnji Haris Dilaver, koji je prošlu sezonu bio bez angažmana nakon odlaska iz malteške Vallete.

Ovaj ofanzivac bi se sigurno vratio u matični klub, iako je u prošlosti bilo dosta polemike oko njegove tužbe prema klubu, ali nakon toga više puta je izlazio u susret kada je u pitanju otplata duga po presudi. Vidjet ćemo hoće li rukovodstvo kluba biti za to da se ovaj ofanzivac vrati u Čelik, koji bi sigurno pojačao konkurenciju u napadu gdje Čelik ima na raspolaganju Šijerkića, Karića i Kolića.

Sigurno da bi gore navedeni nogometaši bili velika pojačanja za tim s Bilinog polja, kojeg naredne sezone očekuju znatno teži protivnici, odnosno “pakao” 1.lige FBiH, gdje će većina ekipa protiv Čelika zbog imena i renomea imati mnogo veću motivaciju, kada budu igrali protiv crno-crvenih.

Početak priprema na Bilinom polju planiran je za prvu sedmicu narednog mjeseca, kada će se znati plan priprema, odigravanje prijateljskih utakmica, ali i situacija oko eventualnih dolazaka, ali i odlazaka iz Čelika.

Autor: D.Kurbegović/sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno