Nogomet

Vraća li se Emir Jusić u matični klub?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fudbalski klub Sloboda iz Tuzle ispao je iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, te će se narednu sezonu takmičiti u 1.ligi FBiH. Tuzlaci su ogorčeni na lošu sezonu, te se očekuju velike promjene kako u rukovodstvu kluba, sportskom segmentu, odnosno stručnom štabu i igračkom kadru.

Jedan od igrača koji je ove sezone sigurno zaslužio prolaznu ocjenu za svoje igre je i iskusni 36-godišnji stoper Emir Jusić. Ovaj defanzivac iako u poznim igračkim godinama pokazao je da zahvaljujući predanom radu na treninzima i sportskom životu još uvijek igra na visokom nivou, te bez problema izlazi na kraj sa mnogo mlađim nogometašima. Sigurno da bi navijači Slobode i za narednu sezonu u ekipi vidjeli iskusnog odbrambenog igrača, koji je u više navrata nosio i kapitensku traku kluba s Tušnja.

Jusić je u Slobodu došao u augustu 2019. godine, te je u crveno-crnom dresu nastupio na više od 100 utakmica u Premijer ligi. Ovom defanzivcu ugovor sa timom s Tušnja vrijedi do 31. maja ove godine, te je izvjesno da bi se ovaj stoper mogao vratiti u svoj matični klub, a to je NK Čelik.

Zeničani su osvojili prvo mjesto u Drugoj.ligi FBiH, te će kroz doigravanje pokušati da se domognu 1.lige FBiH, gdje će naredne sezone igrati i tuzlanska Sloboda. Jusić sigurno ima još šta pokazati na zelenom terenu, a njegov povratak na Bilino polje sigurno bi bio pravi potez za crno-crvene, budući da je Jusić i vlasnik i B trenerske licence, te se na njega ozbiljno može računati u budućnosti kada je u pitanju i trenerski posao. Treba istaći da je za Čelik ovaj Zeničanin odigrao 200 utakmica u Premijer ligi i dobro zna kako je nositi crno-crveni dres i kada se klub borio za opstanak, ali i u nekoliko navrata i za vrh tabele.

Emir Jusić sigurno je ikona Premijer lige, budući da ima preko 300 nastupa u najvišem rangu nogometa u našoj zemlji. Ovaj nogometaš svoju karijeru počeo je u Čeliku, a igrao je još za Rudar, Budućnost, kazahstanski Akzhayik i sarajevski Olimpik. Od augusta 2019. godine član je Slobode iz Tuzle za koju je odigrao 103 utakmice, a uspio je postići i šest golova. Ove sezone je za tuzlanski tim upisao 23 nastupa uz dva postignuta gola (Široki, Željezničar).

Povratkom Jusića na Bilino polje, zadnja linija Zeničana u narednoj sezoni bi izgledala veoma respektabilno uz Isakovića, Smajića i Vardu.

Autor: D.Kurbegović/sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno