Nesreće

Vozio Pasata sa tuđim tablicama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vozio Pasata sa tuđim tablicama – Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 12 slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (1) i Policijske uprave III u Zavidovićima (3).

Zenica

U ulici Goraždanska, policijski službenici Policijske stanice Crkvice kontrolisali su putničko motorno vozilo marke „VW Passat“, kojim je upravljao M.N. iz Zenice. Izvršenom provjerom, utvrđeno je da registarska tablica A38-K-829 ne pripada navedenom vozilu. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Visoko

U ulici Alaudina, od strane lica K.E. izvršeno je krivično djelo ugrožavanje sigurnosti upućivanjem prijetnji licu A.A. Policijski službenici Policijske stanice Visoko su lišili slobode lice K.E., te isto zadržali u službenim prostorijama, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Zavidovići

U ulici Alije Izetbegovića, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo Č.M., iz kojeg je tom prilikom otuđen laptop. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

U mjestu Kovači, policijski službenici Policijske stanice Zavidovići zaustavili su i kontrolisali teretno motorno vozilo marke „FAP“, registarskih oznaka A76-K-935, kojim je upravljao P.B. iz Zavidovića. Tom prilikom, utvrđeno je da isti vrši prijevoz 10 m3 drvne mase za koju nije posjedovao potrebnu dokumentaciju. Istražitelji Policijske staniceZavidovići su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Visoko

Na autoputu A-1, u mjestu Seoča, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke „Renault“, registarskih oznaka M23-T-406, kojim je upravljala S.M. iz Visokog. Tom prilikom, navedena S.M. zadobila je teške tjelesne povrede, dok je saputnik, malodobni B.D. iz Visokog, zadobio lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Žepče

Na magistralnom putu M-17, u mjestu Brezovo Polje, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo marke „Iveco“, registarskih oznaka J14-T-855, kojim je upravljao B.H. iz Tešnja, i teretno motorno vozilo marke „Opel Combo“, registarskih oznaka M74-T-759, kojim je upravljao Č.I. iz Zenice. Tom prilikom, navedeni Č.I., rođen 1993. godine, iz Zenice, zadobio je tjelesne povrede, te mu je ljekarska pomoć ukazana u Kantonalnoj bolnici Zenica, gdje je usljed zadobijenih povreda preminuo. Istražitelji Policijske stanice Žepče sun a licu mjesta izvršili uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 13 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne pov rede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno