Sudske klupe

Vozeći u rikverc, prignječio i teško povrijedio pješaka na parkingu

SONY DSC
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 12.04.2024. godine, podiglo je optužnicu protiv Kovač Selmira zbog krivičnog djela teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa iz člana 336. Stav 3. U vezi sa članom 332. Stav 3. U vezi sa stavom 1. KZ F BiH.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 16.04.2024. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zenici.

*Molimo Vas da pri čitanju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona o predmetima u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela, imate u vidu presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivičnom postupku F BiH u kojem je u stavu 1. definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.

Optužnica koja se nalazi u prilogu objave je anonimizirana u cilju zaštite oštećenih lica, svjedoka, službenih evidencija…

BOSNA I HERCEGOVINA – FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE – ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON
KANTONALNO TUŽILAŠTVO-TUŽITELJSTVO ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA Z E N I C A
Broj: T04 0 KT 0055098 23 – Zenica, 12.04.2024. godine
OPĆINSKOM SUDU U ZENICI
-Sudiji za prethodno saslušanje ZENICA
Na osnovu člana 45. stav 2. tačka i) i člana 241. stav 1. ZKP-a F BiH, podižem
O P T U Ž N I C U
Protiv:
KOVAČ SELMIRA, rođen 2003. godine u Zenici, neosuđivan,
što je,

dana 16.09.2023. godine oko 14,15 sati, u gradu Zenica, na parking prostoru ispred TC „Robot“ d.o.o. Zenica u ulici Sarajevska, upravljajući pmv. marke „Passat“ reg. oznaka …vozio neoprezno i nedovoljno pažljivo, postupajući suprotno odredbama člana 36. stav 1. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini, tako što je preduzeo radnju vožnje unazad a da se prethodno nije uvjerio da navedenu radnju može izvesti na bezbjedan način i bez opasnosti za druge učesnike u saobraćaju, ne vodeći dovoljno računa o položaju vozila i pravcu kretanja, svjestan da zbog toga može ugroziti javni promet i dovesti u opasnost život ljudi, ali je olako držao da se to neće desiti, kojom prilikom je zadnjim dijelom vozila ostvario kontakt sa J. F. koji se nalazio na parking prostoru neposredno iza zadnjeg dijela svog parkiranog vozila marke „Golf“ reg. oznaka … usljed čega je došlo do prignječenja tijela J. F. između zadnjeg dijela navedenih vozila, kojom prilikom je J. F. zadobio tešku tjelesnu ozljedu u vidu preloma tijela desne lakatne kosti, dakle, kao učesnik u saobraćaju, koji se ne pridržava saobraćajnih propisa, ugrozio javni promet da je doveo u opasnost život ljudi, uslijed čega je prouzrokovana teška tjelesna ozljeda neke osobe, čime je počinio krivično djelo Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa iz člana 336. stav 3. u vezi sa članom 332. stav 3. u vezi sa stavom 1. KZ F BiH.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno