Kultura Ljudi

Vojin Ćetković za Zenicablog: Radujem se susretu sa zeničkom publikom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Istaknuti pozorišni filmski i televizijski glumac Vojin Ćetković igraće na sceni Bosanskog narodnog pozorišta 14. maja predstavu „Noć bogova“, po tekstu Mira Gavrana, a u režiji Marka Manojlovića.

Riječ je o pozorišnom komadu koji je doživio blizu 150 izvođenja i koji puni pozorišne dvorane u regionu.

Proslavljeni glumac koji u hit predstavi „Noć bogova“ igra sa Nebojšom Ilićem i Dejanom Lutkićem, ne krije zadovoljstvo jer kaže da ga za Zenicu i njenu publiku vežu najljepša sjećanja.

“Zenica je jedan od gradova koje volim, pre svega jer je kulturna sredina i pozorišni grad. Sećam se 2006. godine, veličanstvene atmosfere u Bosanskom narodnom pozorištu. Igrali smo sa Kruševačkim pozorištem „Derviš i smrt“. Sala ispunjena do poslednjeg mesta. Publika obrazovana s pažnjom prati predstavu, mi inspirisani….Na kraju iskreni aplauz, to divno priznanje u pozorištu”, rekao je Ćetković.

U pozorištu, na filmu i televiziji jedan od najzastupljenijih srpskih glumaca, u Zenicu nije dolazio od 2006. godine zbog brojnih obaveza, ali kaže da ima utisak  kao da je juče bio u ovom gradu.

“Imam kontinuitet sa Zenicom. Tačno je da nisam dolazio od 2006. godine, ali javljaju mi se ljudi iz Zenice i nakon predstava u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Zvezdara teatru.. Podsete me na sada već davnašnji susret u Zenici, uvek poneka anegdota, i smeh. Radujem se susretu sa zeničkom publikom. Biće mi drago da ponovo vidim neke ljude, ali i nove generacije u pozorištu” priča Ćetković.

Na Petom festivalu bosanskohercegovačke drame u Zenici Vojin Ćetković je 2006. godine dobio nagradu za najbolje glumačko ostvarenje, za ulogu Hasana u predstavi „Derviš i smrt“.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno