Naše

Vodovod: Kahriman primio stimulaciju za uspjeh, NO tvrdi da se ne radi o 150.000 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vodovod: Kahriman primio stimulaciju za uspjeh, NO tvrdi da se ne radi o 150.000 KM – Zenicablog je proteklih dana upravi VIK-a (Vodovod i kanalizacija) uputio zvanično pitanje, nakon što smo iz više izvora (sugrađana) dobili upit jesmo li upoznati sa astronomskim ciframa koje su, navodno, isplaćene direktoru ovog preduzeća Eremu Kahrimanu.

– Poštovani, na društvenim mrežama, u komentarima i javnosti, pojavila se nezvanična informacija da je tokom februara i(li) marta ove godine sa računa VIK-a na privatni račun uvaženog direktora EKREMA KAHRIMANA uplaćen iznos od 150.000 KM, a da za to postoji odluka uprave Javnog preduzeća. Molim vas da nam, svako sa svoje pozicije, odgovorite da li su te informacije barem okvirno TAČNE, te ako jesu, na osnovu koje odluke i kojim povodom. Nadam se da ćete, u skladu sa odredbama Zakona o slobodi pristupa informacijama, nastojati da odgovor dobijemo u što kraćem roku, a zbog pravilnog informisanja javnosti, glasio je naš upit kojeg smo još 27. avgusta uputili na adrese direktora Kahrimana, pomoćnika direktora za pravne i ekonomske poslove firme Emira Kovača i predsjednika Nadzornog odbora VIK-a Saudina Burića.

Kako to obično biva, iako Zakon o slobodi pristupa informacijama propisuje odgovor u roku od 15 dana nismo dobili iz preduzeća ViK, niti od direktora, niti njegovog zamjena. Rok za odgovor jedino je ispoštovao predsjednika Nadzornog odbora Saudin Burić, čiji odgovor prenosimo u cijelosti.

Obzirom da se u javnosti ovih dana pojavila fotografija direktora Kahrimana na predizbornim skupovima vladajuće stranke, očigledno je da direktor nema vremena za komunikaciju sa medijima, iako ga na to obavezuje Zakon, pa čak i njegova kaznena politika, ali ima za vanposlovne večernje aktivnosti, kao što je posjećivanje i učestvovanje na predizbornim skupovima, o čemu svjedoči fotografija na Naslovnici ovog članka. 

U nastavku odgovor predsjednika Nadzornog odbora ViK-a:

Poštovani, Dana 27.8.2016.godine dostavili ste upit upravi JP ViK Zenica ( Ekremu Kahrimanu, direktoru; Emiru Kovaču, pomoćniku direktora za ekonomske pravne poslove i meni kao predsjedniku Nadzornog odbora od 20.2.2015.godine) u vezi sa glasinama koje kruže gradom i društvenim mrežama, a tiču se navodne isplate 150.000 KM sa računa JP ViK Zenica na privatni račun Ekrema Kahrimana, direktora JP ViK. U vezi sa navedenim, obavještavamo vas da cifra od 150.000 KM koju spominjete apsolutno nije tačna. Tačno je da je u aprilu ove godine sa martovskom platom direktoru Kahrimanu isplaćen i stimulativni dio, a koji je vezan za dobre ostvarene poslovne rezultate. Ova isplata je definisana važećim menadžerskim ugovorom iz jula 2013.godine koji je direktor Kahriman potpisao sa tadašnjim sastavom nadzornog odbora, a koji je odobrila i Skupština preduzeća. U skladu sa važećim menadžerskim ugovorom nadzorni odbor je na svojoj 11.sjednici dao saglasnost na isplatu stimulativnog dijela. Sam iznos stimulativnog dijela, kao i sama plaća uposlenika, u skladu sa važećim zakonskim propisima i odredbama menadžerskog ugovora, smatra se poslovnom tajnom. Nadamo se da ste zadovoljni odgovorom na vaš upit. Ukoliko imate potrebu za dodatnim informacijama, a u vezi sa rezultatima poslovanja JP ViK ili aktuelnim i budućim projektima, stojimo vam na raspolaganju. S poštovanjem, Predsjednik Nadzornog odbora  Saudin Burić, s.r.

Obzirom na interes javnosti, uputićemo novi set pitanja predsjedniku NO ViK-a, ticati će se elemenata  “uspješnosti poslovanja” navedenih u prvom odgovoru, a odgovore ćemo objaiti po primitiku.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno