Info

Vlatko Stefanovski i V3 trio od sutra na mini turneji po BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pet dana etno jazz rocka u BiH gradovima – Vlatko Stefanovski i V3 trio od sutra na mini turneji po BiH

Sutra kreće mini turneja Vlatka Stefanovskog i tria V3 po Bosansko hercegovačkim gradovima – Zenica, Tuzla, Sarajevo, Mostar i Gračanica.

Turneja se otvara u Zenici, 29. ožujka u BNPu i kroz pet dana proći će nekoliko odabranih gradova u kojima će Stefanovski oštriti žice svoje gitare uz pomoć svoga sina Jana na bubnjevima i ostatka V3 trojca. Naravno da je interes za koncert Stefanovskog uvijek velik, pa ni ova turneja nije iznimka. Koncert u Sarajevu kao i u Zenici je rasprodan, no još uvijek ima nešto ulaznica u Tuzli, Mostaru i Gračanici. Osim što jedva čeka doći ovdje jer u Bosni i Hercegovini ima mnoštvo prijatelja, jedva čeka i popiti kavu na gradskim trgovima gradova koje će posjetiti.

Vlatko Stefanovski jedan je od najznačajnijih jazz-rock gitarista ovog dijela Europe, ali i s svjetski je poznat po svojim nevjerojatnim izvedbama na gitarama. Njegova maestralnost seže u melodije koje malo tko može odsvirati upravo radi njegovih kombinacija etno jazza, rock-a, jazz fusion-a i blues glazbe. Gitarist i kantautor kojeg hvale na sva usta Mark Knopfler, Joe Satriani, Allan Holdsworth, John McLaughlin i mnogi drugi tvrdi da ne zna čitati note. U muzičkoj školi nije proveo niti dana, pa će netko misliti da je rođen s gitarom u rukama, no iza bogatog opusa Vlatka Stefanovskog su godine i godine predanog rada, žrtvovanja i sviranja.

S Leb i Sol izdao je 13 albuma, u samostalnoj karijeri izbacio je čak 15, a za čak 13 filmova i 2 animirana filma skladao je glazbu. Za film Gypsy Magic, napravio je pjesmu Gypsy Song koja je postala instant hit koji se i danas može naći u raznim svjetskim “world music” kompilacijama, kao i mnoge druge skladbe ovog genijalnog gitariste i kantautora.

Svirao je i s umjetnicima poput Tommyja Emmanuela, Stochela Rosenberga, Gibonnija, Jana Akkermana, Theodosiija Spassova, Stefana Milenkovića, Bojana Zulfikarpašića, Manua Katchéa, Tonija Levina. Kao solist, svirao je s London Symphony Orchestra, Leipzig Symphony Orchestra, Monte Carlo Philharmonic Orchestra, Tonkunstler Orchestra iz Beča, Big Bandom Hrvatske radiotelevizije.

Ulaznice za ovu turneju dostupne su na kupikartu.ba

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno