Naše

Vlast je onakva kakav je narod

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlast je onakva kakav je narod – Nakon zadnjeg pokušaja federalne vlade da regulira svoje unutarnje političke odnose našim novcem u večini država svijeta ista bi podnijela ostavku a njeni predstavnici bi se krili iza korona maski. Nazvati taj sramni pokušaj previdom je ništa drugo neko stranu kojoj se obračaš posmatrati kao mentalno ograničenu. Previd je detalj koji se potkrade kod rješavanja kompliciranih zadataka. Kada je pokušaj realizacije zasnovan na mnogo pogrešnih postavki onda je to obmana (ovdje krađa) blago rečeno. U svakom slučaju nešto za sudske organe.

Narod sa druge strane ne može pošteno da podijeli ono malo predviđeno socijalnim paketima životnih potrepština. Moralnu provaliju autor je uočio još u ratu kada se prodavala municija, odlazilo iz jedinica i činilo mnogo čega drugog bez ikakvih sankcija.

Korona je nepredvidiva u svojoj medicinskoj a još više ekonomskoj dimenziji. Najlošije će se završiti za one uposlenike privatnih firmi koje nakon višemjesečnog zastoja ne budu mogle opet uspostaviti nekadašnje ekonomske odnose s kupcima. To će pogoditi u večem ili manjem obimu skoro sve privatne firme. Vlast bi najradije sve riješila „sadaka“ davanjem gdje bi lijepo i umilnim glasom trebalo zamoliti one godinama povlaštene da jedan mjesec daju nešto sirotinji. Očito je zapelo na startu u pravnom rješavanju umanjenja dosadašnjih privilegija. Nijedan od tih neće ostati bez posla. Nakon toga slijedi uzimanje kredita koje je „dobro rješenje“ u državi koja više godina gradi obilaznicu oko našeg grada uz kredite nevjerovatno velikih iznosa. U isto vrijeme od svojih građana ona uzima akcize kako bi između ostalog mogla da regulira međusobne odnose stranaka.

Korona je signalni element u alarmnom sistemu ove države koja bi trebala navesti sve da počnemo konačno razmišljati ko i šta nam treba a šta ne treba. Bojim se da će se nakon korone svi osječati zakinuti, te kada od ovakve države sasvim izvjesno ne dobiju rješenje, pokušati s načinima rješavanja pomenutim ranije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno