Ljudi

Vladimir Zeljko preuzeo Travnik i sa sobom poveo Šahinovića i Bajramovića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vladimir Zeljko preuzeo Travnik i sa sobom poveo Šahinovića i Bajramovića – Vladimir Zeljko dobro je poznato rukometno ime u BiH, a posebno u Zenici. Ovaj nekadašnji igrač, a poslije trener Čelika ovaj je klub nakon 62 godine uveo u najviši rang takmičenja. Ipak umjesto da ga klub nagradi i promoviše, on nije vodio ekipu u historijskoj prvoj sezoni u Premijer ligi, te je otišao iz kluba.

Zajedno sa još par entuzijasta oformio je školu rukometa “Čelik Junior”, koja je postala poznata u regiji, ali i šire zbog sjajnog rada s omladinskim selekcijama. Zeljko i njegovi saradnici napravili su sjajan klub, kojem je još nedostajao jak seniorski tim da upotpuni cijelu priču.

Nakon ispadanja iz Premijer lige, RK “Čelik” je zajedno sa RK “Čelik-Junior” došao na ideju o fuziji, ali očito ni ta ideja nije najbolje prošla u Zenici, tako da je upitan nastup zajedničke seniorske ekipe u Prvoj ligi FBiH za narednu sezonu.

Očito je nemar prema sportu i rukometu u Zenici bio znak da Vladimir Zeljko, napusti “Čelik Junior”, te svoju trenersku karijeru nastavi u Travniku. Ovaj klub će naredne sezone igrati u Prvoj ligi FBiH- grupa Jug, a imaju ambicije da uđu u Premijer ligu. Zeljko je iskusan stručnjak, koji zna da u ekipi mora imati dva-tri iskusna rukometaša, koji iza sebe imaju dobru karijeru, a sa kojim će biti lakše da dođu do cilja.

Tako je Zeljko sa sobom u Travnik poveo i Emira Šahinovića, koji će mu biti pomoćnik, ali će igrati i neke bitne utakmice ako bude potrebe za to. Novi članovi kluba su i 33-godišnji Edin Bajramović, te Edo Martić, što dovoljno govori o ambicijama kluba u narednoj sezoni.

Sve u svemu, ovo je samo još jedan znak da je rukomet u Zenici na izdisaju. SPORTZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno