Zenica

Vlada Zeničko-dobojskog kantona razmatrala i utvrdila Prijedlog Zakona o osnovnoj školi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na prijedlog Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, Vlada Zeničko-dobojskog kantona je na 129. sjednici, održanoj 18.01.2018. godine, donijela Zaključak o utvrđivanju Prijedloga Zakona o osnovnoj školi, koji je upućen u daljnju skupštinsku proceduru.

Predloženim Zakonom o osnovnoj školi očekuje se poboljšanje ukupnog stanja u segmentu osnovnog odgoja i obrazovanja, kao i obrazovanja odraslih, odnosno usklađivanje zakonskih rješenja sa postavljenim reformskim principima i aktuelnom obrazovnom praksom te nastavak započetih, sveobuhvatnih reformskih aktivnosti na svim nivoima odgojno-obrazovne djelatnosti pri čemu će se uzeti u obzir i aktivnosti iz nadležnosti Ministarstva za obrazovanje, a koje proizlaze iz usvojene reformske Agende za Bosnu i Hercegovinu za period 2015. – 2018. godine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno