Zenica

Vlada ZDK: za pet tekućih transfera MONKS-a predviđeno četiri miliona KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada ZDK: za pet tekućih transfera MONKS-a predviđeno četiri miliona KM – Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je programe utroška sredstava Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport (MONKS) za 2019. godinu za pet tekućih transfera u ukupnom iznosu od 3.942.232,00 KM.

Tekući transfer za ustanove kulture iznosi 3.767.232,00 KM, a namijenjen je za isplatu plaća, toplog obroka, regresa i dijela materijalnih troškova 16 ustanova kulture, i to Muzeja grada Zenice, Zavičajnog muzeja Visoko i Muzeja Tešnja, Bosanskog narodnog pozorišta te dvanaest javnih biblioteka na području ZDK.

Tekući transfer za kulturne manifestacije i izdavačku djelatnost iznosi 50.000 KM, a sufinansirat će se 67 projekata u svim općinama ZDK-a. U istom iznosu je i transfer za omladinske projektne aktivnosti iz kojeg će se finansirati 63 omladinska projekta. Za zaštitu kulturno-historijskih spomenika predviđen je transfer u iznosu od 30.000 KM, dok je za podršku vjerskim zajednicama opredijeljeno 45.000 KM.

“Ovime smo krenuli u realizaciju Budžeta Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport. U pripremi su i ostali transferi, kao i program kapitalnih transfera, koji će uskoro biti upućeni Vladi na usvajanje”, kazao je ministar Spahija Kozlić.

 

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno