Info

Vlada ZDK usvojila informaciju o gospodarenju šumama u 2017. i planove gospodarenja za 2018. godinu

Vlada ZDK usvojila informaciju o gospodarenju šumama u 2017. i planove gospodarenja za 2018. godinu – Vlada Zeničko-dobojskog kantona je na 145. sjednici  na prijedlog  Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivreduKantonalne uprave za šumarstvo, usvojila  Informaciju o gospodarenju šumama na području Zeničko-dobojskog kantona u 2017. godini i planove gospodarenja za 2018. godinu.

Informacija sadrži opće podatke o šumarstvu, realizaciju sječa za 2017. godinu i plan sječa za 2018. godinu, podatke o šumsko- uzgojnim radovima, integralnu zaštitu šuma i analizu stanja u šumarstvu.

Šumsko-uzgojni radove u toku godine izvedeni su na površini od 1.519 hektara, a utrošeno je 1.036.057,00 konvertibilnih maraka.

Da bi se unaprijedilo gospodarenja šumama  na području kantona, Vlada Zeničko-dobojskog kantona je obavezala Javno preduzeće „Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona“  d.o.o. Zavidovići da poduzme sve neophodne aktivnosti s ciljem potpunog ostvarivanja svih planova po šumskoprivrednim osnovama sa posebnim akcentom na ravnomjernu realizaciju plana sječa, biološke obnove šuma, izgradnje šumske infrastrukture i provođenje integralne zaštite šuma“.

Press sluzba

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem