Zenica

Vlada ZDK: pomoć boračkoj populaciji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je, na prijedlog Ministarstva za boračka pitanja, informaciju o utrošku sredstava za boračku populaciju. Prema realiziranim i planiranim aktivnostima nadležnog ministarstva posebna pažnja posvećena je zapošljavanju boračke populacije, jer se na evidenciji Službe za zapošljavanje ZDK nalazi više od 21.000 nezaposlenih osoba koje pripadaju toj kategoriji.

U protekle dvije godine iz budžeta Zeničko – dobojskog kantona za boračku populaciju najviše sredstva je utrošeno za liječenje i nabavku lijekova, više od milion KM, zatim za medicinsku rehabilitaciju oko 410.000 KM, stipendiranje studenata oko tri miliona KM, nabavku udžbenika za djecu osnovne i srednje škole 1.2 miliona KM, na ime vanredne novčane pomoći oko 1.360.000 KM, za rješavanje stambenog pitanja 1.620.000 KM, sufinansiranje invalidskog sporta 225.000 KM, pomoć u slučaju smrti 790.000 KM i za rad boračkih udruženja 660.000 KM.

Projektom koji je usvojila Vlada ZDK planirano je novo zapošljavanje više od 100 porodica kroz uzgoj malina, koji ne traži velika ulaganja, a donosi dobit zbog plasmana na evropsko tržište. Pored ovog, Vlada će podržati i druge projekte koji imaju za cilj zapošljavanje boraca i članova njihovih porodica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno