Biznis

Vlada ZDK podržala 17. međunarodni sajam privrede Tešanj-BiH 2023

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Zeničko-dobojskog kantona podržala je organizaciju 17. međunarodnog sajma privrede Tešanj-BiH 2023, koji će se održati od 27. do 30. septembra na lokalitetu “Kamelia” u Matuzićima kod Tešnja.

Samir Šibonjić, ministar za privredu i Saća Prnjavorac, predsjednica UO Udruženja privrednika “Biznis-centar” Jelah-Tešanj, organizatora ovog sajma, potpisali su u kabinetu premijerke Amre Mehmedić ugovor o finansiranju troškova zajedničkog nastupa kompanija iz ZDK-a sredstvima u iznosu od 32.625 KM.

– Vlada se opredijelila da podrži sajam jer je ovo dobra prilika za predstavljanje domaće privrede, sklapanje novih ugovora i partnerstava, ali i prezentaciju potencijala i komparativnih prednosti našeg kantona – rekla je premijerka Mehmedić.

Ministar Šibonjić je rekao da će se na zajedničkom štandu predstaviti najmanje 10 kompanija iz ovog kantona, koje su izabrane putem javnog poziva, te da će Vlada izdvojiti dodatnih 50.000 KM na ime podrške razvoju ovog jedinog međunarodnog sajma u ZDK-u, tako da će ukupan iznos podrške Vlade ovogodišnjem sajmu iznositi 82.625 KM.

– Privredne manifestacije, kao što je sajam u Tešnju, direktno doprinose razvoju privrede i unapređenju poslovnog ambijenta – rekao je ministar Šibonjić.

Predsjednica UO Udruženja privrednika “Biznis-centar” Jelah-Tešanj Saća Prnjavorac, zahvalila se Vladi i resornom ministarstvu na značajnoj podršci, rekavši da će ovogodišnji sajam zasigurno biti najveći do sada.

Na sajmu će se predstaviti preko 500 izlagača iz 15 država svijeta, a zemlja partner je Republika Mađarska. Centralna tema sajma je “Obnovljivi izvori energije – energetska efikasnost“.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno