Zenica

Vlada ZDK: Po 500 KM policajcima herojima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Zeničko – dobojskog kantona je donijela odluku kojom je trojici policajaca, pripadnika Specijalne policijska jedinice (SPJ) MUP-a Zeničko – dobojskog kantona, Saudinu Isakoviću, Jasminu Berbašiću i Zekerijahu Aslanoviću dodijeljeno po 500 KM.

Policajci koji će zasigurno dugo biti sinonim za hrabrost, odvažnost i požrtvovanost u spasavanju ljudskog života su sa litica Janjićkog vrha visoke devedeset metara, u totalnom mraku zahvaljujući alpinističkim sposobnostima, ali prije svega neizmjernoj hrabrosti, spasili 17-godišnjeg Almira Mujkanovića.

– Posao policajaca je da, između ostalog, spašavaju ljudske živote. Međutim, kad to učine rizikujući svoje živote i to pod uvjetima pod kojima sigurno niko nikad ne bi ni pokušao intervenciju, to je dovoljno da im odamo počast i mali gest pažnje. Želim zahvaliti i ostalim pripadnicima ove jedinice, te svim drugima, poput Gorske službi spasavanja, Hitne pomoći i mještanima okolnih naselja, koji su asistirali u ovoj situaciji, te doprinjeli spasavanju jednog mladog života, rekao je premijer ZDK Miralem Galijašević (SDA), koji će za trojicu policajaca u ponedjeljak organizovati i prijem.

Isaković, Berbašić i Aslanović su u ponedjeljak u akciji koja je trajala od 19 do 22 sata spasili mladića, koji je padom s litice zadobio teške povrede.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno