Info

Vlada ZDK osigurala sredstva za rekonstrukciju škole i igrališta u PŠ “Podvinci”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada ZDK osigurala sredstva za rekonstrukciju škole i igrališta u PŠ “Podvinci” – Uz pomoć Vlade Zeničko-dobojskog kantona, Područna škola “Podvinci” – OŠ “Musa Ćazim Ćatić” Veliko Čajno Visoko, rekonstruisat će školu i školsko igralište. Iz kantonalnog budžeta je za utopljavanje škole, zamjenu vrata na školi i uređenje sportskog poligona izdvojeno 20.000 KM.

-Radimo na razvoju infrastrukture kako bi našim najmlađim stvorili što bolje uslove za obrazovanje. Mladi su naša budućnost. Želimo pomoći školi i lokalnoj zajednici da osiguraju što bolje uslove za odvijanje nastave za vrijedne učenike ovog kraja. Igralište će prevashodno koristiti učenici, ali će biti na raspolaganju cjelokupnoj lokalnoj zajednici – rekao je prilikom posjete školi premijer Mirza Ganić.

Direktorica Amra Pajt zahvalila je Vladi na čelu s premijerom Ganićem na izdvojenim sredstvima za PŠ “Podvinci”, ali i za osigurana sredstva u iznosu od 286.786,78 KM za rekonstrukciju centralne škole u Velikom Čajnu, koju pohađa 427 učenika raspoređenih u 21 odjeljenje.

U okviru programa Svjetske banke, za rekonstrukciju školskih objekata u Zeničko-dobojskom kantonu u 2020. godini osigurano je 11 miliona KM, od čega 1.572.000 KM za rekonstrukciju četiri škole u gradu Visoko.

Pored OŠ “Musa Ćazim Ćatić”, rekonstruisat će se OŠ “Safvet beg Bašagić” (410.957,50 KM), OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” Donje Moštre (334.586,00 KM) i OŠ “Kulin ban” Visoko (540.162,82 KM).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno