Zenica

Vlada ZDK: Novčane nagrade za nastavnike osnovnih i srednjih škola

Novčane nagrade za nastavnike osnovnih i srednjih škola sa područja Zeničko-dobojskog kantona za uspjeh učenika na takmičenjima, smotrama, javnim nastupima i konkursima za školsku 2016/2017. godinu i podrška naučnoistraživačkoj djelatnosti

Na 120. sjednici Vlade Zeničko-dobojskog kantona koja je održana 04.12.2017. godine po prvi put su iz Budžeta ZDK, isplaćene jednokratne novčane nagrade za 114 nastavnika osnovnih i srednjih škola za uspjeh učenika na takmičenjima, smotrama, javnim nastupima i konkursima za školsku 2016/2017. godinu, a u skladu sa Kolektivnim ugovorom za djelatnost osnovnog i srednjeg obrazovanja za teritorij Zeničko-dobojskog kantona. Za navedene nagrade Vlada Zeničko-dobojskog kantona izdvojila je iznos od 32.545,00 KM.
Svim učenicima i nastavnicima čestitamo na ostvarenim uspjesima.

Na istoj sjednici Vlada Zeničko-dobojskog kantona je odobrila iznos od 9.962,50 KM za podršku naučnoistraživačkoj djelatnosti i to za: učešća na međunarodnim kongresima, organizaciji međunarodnih kongresa i izdavanju udžbenika za studente na Univerzitetima u kantonu.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK

Tagovi
 
loading...