Zenica

Vlada ZDK izdvaja 2,2 miliona KM za projekte iz sredstava vodnih naknada

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada ZDK izdvaja 2,2 miliona KM za projekte iz sredstava vodnih naknada – Vlada Zeničko-dobojskog kantona je u skladu sa Programom utroška sredstava vodnih naknada Budžeta Zeničko-dobojskog kantona krajem prošle godine provela sve procedure za odabir izvođača i potpisivanje ugovora za izvođenje radova za 37 projekata ukupne vrijednosti 2,2 miliona konvertibilnih maraka.

U toku prošle sedmice potpisani su ugovori sa odabranim ponuđačima za izvođenje stručno-tehničkog nadzora za ove projekate. Potpisivanjem ugovora za stručno-tehnički nadzor stvoreni su uvjeti za početak realizacije odnosno početak radova na odabranim projektima.

Radi se o projektima vodne infrastrukture (zaštitni vodni objekti, vodni objekti za korištenje voda, vodni objekti za zaštitu voda) na području grada Zenice i drugih općina Zeničko-dobojskog kantona.

Raspodjela sredstava za realizaciju projekata izvršena je na osnovu iskazanih prioriteta od strane općina, u skladu sa Odlukom o kriterijima za utvrđivanje prioritetnih projekata iz oblasti upravljanja vodama.

Press služba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno