Biznis

VLADA ZDK ISPLATILA SVE POTICAJE U POLJOPRIVREDNOJ PROIZVODNJI ZA 2018. GODINU

U Federaciji BiH počela isplata poticaja za poljoprivredu
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VLADA ZDK ISPLATILA SVE POTICAJE U POLJOPRIVREDNOJ PROIZVODNJI ZA 2018. GODINU – Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona, zaključno sa jučerašnjim danom, izvršilo je isplatu sredstva za poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji u ukupnom iznosu od 1.187.819 KM, i to za ostvarenu proizvodnju maline i kupine, kao i poticaje za držanje muznih grla, čime je zaokružena isplata svih poticaja u poljoprivrednoj proizvodnji za 2018. godinu na području ZDK.

Pravo na poticaje u proizvodnji maline i kupine za 2018. godinu ostvarila su 2.703 poljoprivredna proizvođača, a isplaćen je iznos od ukupno 745.019 KM.

Pravo na poticaje za muzna grla za 2018. godinu ostvarilo je 115 poljoprivrednih proizvođača, a isplaćen je iznos od ukupno 442.800 KM.

Kao i u prethodnim godinama, i ove godine sve planirane aktivnosti su provedene i završene u skladu sa uspostavljenim procedurama i dinamikom njihovog izvršavanja čime se teži dugoročno ostvariti realan i temeljit pristup oblasti poljoprivrede, kao suštinski zadatak ovog ministarstva, saopćeno je iz Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno