Info

Vlada ZDK finansirala nabavku solarne ulične rasvjete u arheološkom parku Ravne

Vlada ZDK finansirala nabavku solarne ulične rasvjete u arheološkom parku Ravne – Arheološki kompleks Ravne kod Visokog dobio je modernu solarnu uličnu rasvjetu za čiju je nabavku i instalaciju Vlada Zeničko-dobojskog kantona izdvojila 28.199 KM. Projekt nabavke 19 solarnih rasvjetnih tijela je podržan kroz program izgradnje i obnove javne turističke infrastrukture Ministarstva za privredu ZDK-a.

-Vlada na čelu s premijerom Mirzom Ganićem podržava rad turističko-arheološkog kompleksa Ravne u Visokom koji će s novom rasvjetom pružiti još bolji, ljepši i atraktivniji ambijent kako za domaće, tako i za turiste iz cijelog svijeta – rekao je prilikom obilaska parka i svečanog puštanja u rad nove rasvjete Emir Vračo, savjetnik premijera ZDK-a.

Podsjetio je da je Vlada ZDK prošle godine izdvojila sredstva u iznosu od 300.000 KM za izgradnju pristupnog puta lokalitetu Ravne sa regionalne ceste Visoko – Kakanj, a podržala je i druge aktivnosti Fondacije na čelu sa osnivačem Semirom Osmanagićem.

Vanja Udiljak, savjetnica kantonalnog ministra za privredu Zlatka Jelića, izrazila je zadovoljstvo razvojem arheološkog lokaliteta Ravne, istakavši da će Ministarstvo za privredu nastaviti podržavati projekt svjesno benefita koje ovaj park donosi za lokalnu zajednicu i Zeničko-dobojski kanton.

Semir Osmanagić , predsjednik Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” zahvalio je Vladi i resornom ministarstvu na kontinuiranoj podršci razvoju kompleksa Ravne, koji je najposjećenija turistička destinacija u ZDK-u.

-Zahvaljujući sredstvima Ministarstva privrede Vlade ZDK asfaltirali smo dio pristupnih puteva, napravili nekoliko parkinga, a sada sa solarnom ravsjetom pokazujemo da je i Vladi ZDK, a i nama, jako stalo da se radi na unapređenju rutističke infrastrukture. Nadam se da će se ovakva saradnja nastaviti i u budućnosti – rekao je Osmanagić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem