Info

Vlada ZDK finansira izgradnju kružnog toka na raskrsnici puteva prema Olovu, Maglaju i Žepču kod mosta Krivaja

dav
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada ZDK finansira izgradnju kružnog toka na raskrsnici puteva prema Olovu, Maglaju i Žepču kod mosta Krivaja

U Općini Zavidovići potpisan je Ugovor o izvođenju radova na izgradnji kružnog toka na raskrsnici puteva prema Olovu, Maglaju i Žepču kod mosta Krivaja. Ugovor su potpisali direktor Direkcije za ceste Zeničko-dobojskog kantona Refik Zeković i Salko Hajdić, direktor preduzeća “Hajdić” Maglaj, u prisustvu premijera ZDK Miralema Galijaševića, ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša Fahrudina Brkića i načelnika Općine Zavidovići Hašima Mujanovića. Vrijednost ugovora je 262.000 KM, a rok za izvođenje radova 60 dana.

Izgradnja kružnog toga trebala bi riješiti problem čestih saobraćajnih gužvi na ovoj raskrsnici.

“Kružni tokovi su se zaista pakazali kao objekti koji ubrzavaju saobraćaj, a to smo vidjeli u gradu Zenica, tako da ćemo nastaviti graditi kružne tokove gdje god je to moguće”, kazao je ministar Brkić.

Programom utroška namjenskih sredstava za ceste Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša za 2018. godinu planirani su projekti izgradnje cestovne infrastrukture u iznosu od 13 miliona KM. Najveći je projekat izgradnje mosta preko rijeke Usore u Tešnju vrijedan 1,4 miliona KM, od čega je Vlada ZDK izdvojila 1,2 miliona a Općina Tešanj preostalih 200.000 KM.

Press služba ZDK

 

cof

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno