Info

Vlada ZDK doznačila sredstva za refundaciju troškova lijeka Tocilizumab

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada ZDK doznačila sredstva za refundaciju troškova lijeka Tocilizumab- Nakon što je Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila odluku o odobravanju sredstava u iznosu od 284.123,06 KM na ime refundacije troškova nabavke lijeka Tocilizumab-Actemra građanima Zeničko-dobojskog kantona koji pravo na refundaciju nisu ostvarili iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja, danas su ta sredstva i doznačena.

Ministarstvo finansija Zeničko-dobojskog kantona doznačilo je navedena sredstva Zavodu zdravstvenog osiguranja ZDK, te će ista biti uplaćena na račune pacijenata koji su izvršili kupovinu navedenog lijeka.

Radi se o 148 pacijenata koji su od početka pandemije u martu 2020. do 15. aprila ove godine, kao i svim “spornim” slučajevima gdje nije bilo moguće ostvariti pravo na refundaciju prema važećim propisima Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK-a.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno