Zenica

Vlada ZDK-a napravila rez u službi za zapošljavanje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Zeničko-dobojskog kantona razriješila je dosadašnji i imenovala kao privremene na period do tri mjeseca, novi Upravni i Nadzorni odbor Javne ustanove Službe za zapošljavanje ZDK-a.

Nakon brojnih problema koji su kulminirali u negativnom smjeru i brojnih pritužbi za govornicom Skupštine ZDK-a, Kantonalna vlada je poduzela urgentne korake na konsolidaciji odnosa u ovoj ustanovi.

Kao osnovu za analizu stanja u kantonalnoj Službi za zapošljavanje, Vlada je imala zaključke i informaciju sa druge sjednice Skupštine ZDK-a na kojoj je razmatran Izvještaj o radu ove kantonalne institucije.

– Poduzeli smo interventne mjere u skladu sa zakonskim ovlaštenjima i donijeli odluke o razrješenju dosadašnjeg i privremenom imenovanju novog Upravnog i Nadzornog odbora, koji će raspisati javni oglas za imenovanje ovih tijela. Trenutne predložene mjere uključuju i aktivnosti na konsolidaciji stanja, provođenju programa mjera štednje, te radne i organizacione discipline u Službi za zapošljavanje -istakao je ministar Nurđehan Šahinović.

U analizi teškog stanja u Službi za zapošljavanje ZDK-a navedeno je da je za prvih šest mjeseci ove godine ova služba poslovala s gubitkom od milion i 900 hiljada maraka, da su narušeni ljudski odnosi, da je podneseno nekoliko prijava zbog mobinga, te je ukazano na pristigle brojne pritužbe uposlenika na postupanje menadžmenta ustanove, posebno čelnog čovjeka Ratka Orlandića.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno