Info

Vlada potvrdila Josipa Lovrića za novog direktora Službe za zapošljavanje ZDK-a

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Zeničko-dobojskog kantona dala je saglasnost na imenovanje Josipa Lovrića iz Žepča za novog direktora Javne ustanove Služba za zapošljavanje ZDK-a te usvojila Uputstvo o postupku i kriterijima za subvencioniranje izgradnje novih poslovnih zona.

Lovrić je, inače, do decembra 2022. godine bio kantonalni ministar finansija, a na novu funkciju stupa nakon prethodno provedene konkursne procedure te imenovanja od Upravnog odbora JU SZZZDK. On će na toj funkciji naslijediti Antu Pešića iz Tešnja, koji je protekla tri mjeseca na čelu te ustanove bio u svojstvu vršioca dužnosti direktora.

Kako je u izjavi za Fenu istakao ministar privrede Samir Šibonjić (NES), Vlada i njegovo ministarstvo su za poticaje namijenjene subvencioniranju troškova organizacije i izgradnje poslovnih zona na području ZDK-a i za ovu godinu osigurali 650.000 KM.

-Riječ je o sredstvima koja se prikupljaju od koncesija. Vlada nastavlja da izgrađuje i gradi infrastrukturu u našim industrijskim zonama širom ZDK-a. Želio bih napomenuti da mi, na teritoriji ZDK-a, imamo 22 industrijske zone. Već imaju gradovi i općine koji imaju u planu da grade nove industrijske zone. Tako da smo, kao vlada, opredijeljeni da u tim industrijskim zonama izgradimo infrastrukturu za naše postojeće firme i da stvorimo bolje preduvjete za dolazak novih investitora na teritoriju ZDK-a – rekao je Šibonjić.

Sredstva će biti dodijeljenja posredstvom javnog poziva, a maksimalan iznos je 100.000 KM.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno