Zenica

Vlada FBiH: Za sufinansiranje Regionalne deponije Mošćanica – Zenica 225.000 KM

Vlada FBiH: Za sufinansiranje Regionalne deponije Mošćanica – Zenica 225.000 KM – Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo danas je s direktorom Regionalne deponije Mošćanica – Zenica Emirom Zukićem potpisala Ugovor o sufinansiranju u iznosu od 225.000 KM. Sredstva su dodijeljena putem javnog poziva objavljenog u skladu sa Odlukom Vlade FBiH u okviru Akcionog plana Strategije okoliša, a iz programa Podrška regionalnim centrima za upravljanje otpadom i regionalnim sanitarnim deponijama za upravljanje komunalnim otpadom u Federaciji BiH.

Ovim sredstvima će Regionalna deponija Mošćanica – Zenica sufinansirati nabavku i instaliranje uređaja za prečišćavanje deponijskog filtrata.

Ministrica Đapo je naglasila da je jedan od prioriteta ovog ministarstva podrška, unapređenje rada i funkcioniranja regionalnih deponija.

– Naš cilj je da unaprijedimo sistem upravljanja otpadom i da relevantno zakonodavstvo i praksu zbrinjavanja otpada uskladimo s legislativom i standardima Evropske unije – kazala je federalna ministrica Đapo, saopćeno je iz Federalog ministarstva okoliša i turizma.

 

URED ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem