Info

Vlada FBiH za EYOF osigurala 1,5 miliona KM

Vlada FBiH za EYOF 2019. godine osigurala 1,5 miliona KM
Vlada FBiH za EYOF 2019. godine osigurala 1,5 miliona KM
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada FBiH za EYOF osigurala 1,5 miliona KM- Vlade Federacije BiH donijela je odluku o finansijskoj garanciji za projekt ”EYOF Sarajevo i Istočno Sarajevo 2019”, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH (OK BiH).

Kao što je federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović najavila na prethodnom sastanku održanom u Ministrstvu civilnih poslova BiH, Vlada Federacije BiH garantuje za organizacioni budžet iznos od 1.500.000 KM.

Na inicijativu Ministarstva civilnih poslova BiH i ministra Adila Osmanovića o izdvajanju sredstava za ”EYOF 2019”, Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku o finansijskoj garanciji u iznosu 1.900.000 KM u toku četiri godine, a Vlada Kantona Sarajevo za isti vremenski period dala je garancije na iznos od 1.500.000 KM.

Odlukom Skupštine, Grad Sarajevo je izdvojio sredstva u visini 950.000 KM, a Grad Istočno Sarajevo sredstva u visini 500.000 KM. Uz navedene garancije treba dodati i iznos participacije svakog učesnika Festivala koji će obezbijediti sumu od oko 2.500.000 KM.

Preostaje još donošenje odluke Vlade Republike Srpske o finansijskoj garnaciji, kojim bi se zatvorila kompletna finansijska konstrukcija organizacionog budžeta EYOF-a.

Pored finansijskih garancija, Vlada Kantona Sarajevo je obezbijedila 16 miliona KM za ulaganja u infrastrukturu olimpijskih borilišta na kojima će biti održana takmičenja iz sportova na programu Evropskog omladinskog olimpijskog festivala.

Sutra u Taragoni (Španija) počinje seminar Evropskog olimpijskog komiteta (EOK) na kojem će biti prezentirane obezbijeđene garancije, s ciljem ispunjenja zahtjeva EOK-a koji insistira od organizatora Festivala da obezbijedi finansijsku garanciju u visini od 12.000.000 KM.

avaz.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno