Biznis

Vlada FBIH: krediti za RM-LH i Almy

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas je, na sjednici u Mostaru, dala prethodnu saglasnost na Prijedlog rješenja o dodjeli dijela sredstava trajnog revolving fonda kod Union banke d.d. Sarajevo Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije za dugoročno finansiranje projekata putem dodjele kredita za 2014. godinu privrednom društvu RM-LH d.o.o. Zenica, u iznosu od 300.000 KM. Union banka će, na osnovu donesene i objavljene Odluke i rješenja, vršiti ugovaranje sa korisnikom sredstava o svim bitnim elementima za zaključenje ugovora o kreditu i u skladu s bankarskom procedurom, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Federalna vlada danas je, donijela dvije odluke o davanju prethodne saglasnosti na dodjelu dijela sredstava utvrđenih u budžetu Federacije BiH za 2014. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije na stavci “Izdaci za finansijsku imovinu – ostala domaća pozajmljivanja” (Kreditiranje pod povoljnim uslovima u poplavljenim područjima). Privrednom društvu Almy d.o.o. Zenica namijenjeno je 80.000 KM, a kompaniji Plastex d.o.o. Gračanica 400.000 KM. Sredstva će, u skladu sa odredbama Ugovora o komisionim poslovima, biti isplaćena putem Union banke, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno