Info

Vlada FBiH: Izmijenjene liste lijekova

Izmijenjene liste lijekova obaveznog zdravstvenog osiguranja
Izmijenjene liste lijekova obaveznog zdravstvenog osiguranja
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada FBiH: Izmijenjene liste lijekova- Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici u Mostaru donijela Uredbu o poticanju zapošljavanja koja uređuje uvjete za korištenje i postupak za ostvarivanje prava na subvencioniranje poslodavaca za slučaj zapošljavanja nezaposlenih osoba bez radnog iskustva, odnosno radnog staža u zvanju za koje su se obrazovale, te samozapošljavanju nezaposlenih osoba.

Uredba, također, utvrđuje izvore sredstava, kriterije za njihov raspored i nadzor nad korištenjem, kao i druga pitanja od značaja za osiguravanje efektivnog i odgovornog raspolaganja sredstvima koja se za ove namjene izdvajaju iz Budžeta FBiH. Uredba stupa na snagu danom donošenja, a bit će objavljena u Službenim novinama FBiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću FBiH.

U Budžetu za 2015. godinu je na ime poticaja zapošljavanju izdvojeno 20 miliona KM, dok je za 2016. planirano povećanje na 50 miliona KM.

Danas je utvrđen Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi pristupa informacijama u Federaciji BiH, a cilj je postizanje punog jedinstva pravnih rješenja sadržanih u ovom zakonu, te jednostavnije, brže i lakše ostvarivanje prava na pristup informacijama.

Vlada je utvrdila i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o arhivskoj građi FBiH, kojim je uređeno pitanje prava na žalbu na rješenja koja u vršenju svojih ovlasti donosi Arhiv FBiH.

Danas je donesena i Uredba o dodjeljivanju i oduzimanju činova policijskim službenicima FBiH, jer dosadašnja nije u cijelosti i na jasan način regulirala pojam čina i svrhu njegovog postojanja.

Na prijedlog Federalnog ministarstva zdravstva, izmijenjene su i dopunjene odluke o listama lijekova obaveznog zdravstvenog osiguranja, odnosno lijekova u bolničkoj zdravstvenoj zaštiti FBiH.

Vlada FBiH usvojila Strategiju za upravljanje dugom i Program javnih investicija Federacije BiH, a u oba slučaja za razdoblje 2016.-2018. godina.

(Faktor.ba)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno