Info

Vlada FBiH: Gotovo pola miliona KM subvencija za kupovinu električnih automobila

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Federacije BiH, na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, u utorak je donijela Odluku o izboru korisnika budžetskih sredstava u svrhu poticaja pri kupovini električnih automobila.

Sredstva su utvrđena u Proračunu Federacije BiH Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije „Tekući transferi i drugi tekući rashodi – tekući transferi pojedincima – poticaj pri kupovini električnih automobila“, izvijestili su iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Odlukom se korisnicima odobravaju sredstva u ukupnom iznosu od 498.000 maraka u vidu subvencije za kupovinu 89 novih automobila, isključivo na električni pogon, kao i hibridnih automobila koja posjeduju električni motor i motor s unutrašnjim sagorijevanjem.

Poticajna sredstva bit će isplaćena iz sredstava Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije utvrđenih u Proračunu Federacije BiH za 2023. godinu, Tekući transferi pojedincima – Poticaji pri kupovini električnih automobila.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije će s korisnicima financijskog poticaja sklopiti ugovore o dodjeli poticaja, s definiranim pravima i obvezama ugovornih strana, a korisnicima koji zaključe ugovor s Federalnim ministarstvom sredstva će biti uplaćena na njihove račune, navode iz Vlade.

Za realizaciju ove odluke zadužuju se Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije i Federalno ministarstvo financija, svatko u okviru svoje nadležnosti.

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenim novinama FBiH.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno